Ngyszn Fu-yung tojs!
Misaki&Akame&Kimiko 2009.07.01. 09:36

May mdra!
Hozzvalk:
- Egy csirkemell
- Hat tojs
- Hat evõkanl erõleves vagy csirkeleves
- Egy kvskanl s
- Kt evõkanl fehrbor vagy tiszta szesz (kevesebb)
- Kt evõkanl kukoricaliszt
- Kt evõkanl paradicsompr
- Bors
- Kt evõkanl szjaolaj
- Olaj
Elõkszts: a csirkehst ledarljuk. A tojssrgkat elvlasztjuk a fehrjtõl, kln-kln ednyben a srgjt s a fehrjt villval kiss flverjk. A s, bor, leves, kukoricaliszt, bors felt a tojsfehrjbe keverjk, msik felt a srgjba. A csirkehs felt-felt is belerakjuk.
Fõzs: olajozott serpenyõt megforrstunk, belerakjuk a csirkehsos fehrjt, kevergetjk, mintha rntottt ksztennk. Amikor mr sszellt, a massza felt tnyrra tesszk. A msik felben elkeverjk a paradicsomprt, fl percig mg stjk, a tnyr vagy tl msik sarkra rakjuk tellenben az elõzõ adaggal. Msik serpenyõt hasznlunk (vagy ezt gyorsan kimossuk), nehogy a paradicsompr maradka elsznezze: kiolajozzuk, ha meleg, belentjk a csirkehs-srgja-bor-liszt keverket. Amikor mr majdnem megslt, felt kivesszk, a tlra rakjuk. A maradkba belekeverjk a szjamrtst, mg fl percig stjk, majd ezt is kirakjuk.
Az eredmny: ngyfle sznû, fehr, rzsaszn, srga s barna rntotta. Az egyik legltvnyosabb knai tel, a csuda gondoln, hogy nem ms, mint tojs s csirkehs.
|