Négyszínű Fu-yung tojás!
Misaki&Akame&Kimiko 2009.07.01. 09:36
May módra!
Hozzávalók:
- Egy csirkemell
- Hat tojás
- Hat evõkanál erõleves vagy csirkeleves
- Egy kávéskanál só
- Két evõkanál fehérbor vagy tiszta szesz (kevesebb)
- Két evõkanál kukoricaliszt
- Két evõkanál paradicsompüré
- Bors
- Két evõkanál szójaolaj
- Olaj
Elõkészítés: a csirkehúst ledaráljuk. A tojássárgákat elválasztjuk a fehérjétõl, külön-külön edényben a sárgáját és a fehérjét villával kissé fölverjük. A só, bor, leves, kukoricaliszt, bors felét a tojásfehérjébe keverjük, másik felét a sárgájába. A csirkehús felét-felét is belerakjuk.
Fõzés: olajozott serpenyõt megforrósítunk, belerakjuk a csirkehúsos fehérjét, kevergetjük, mintha rántottát készítenénk. Amikor már összeállt, a massza felét tányérra tesszük. A másik felében elkeverjük a paradicsompürét, fél percig még sütjük, a tányér vagy tál másik sarkára rakjuk átellenben az elõzõ adaggal. Másik serpenyõt használunk (vagy ezt gyorsan kimossuk), nehogy a paradicsompüré maradéka elszínezze: kiolajozzuk, ha meleg, beleöntjük a csirkehús-sárgája-bor-liszt keveréket. Amikor már majdnem megsült, felét kivesszük, a tálra rakjuk. A maradékba belekeverjük a szójamártást, még fél percig sütjük, majd ezt is kirakjuk.
Az eredmény: négyféle színû, fehér, rózsaszín, sárga és barna rántotta. Az egyik leglátványosabb kínai étel, a csuda gondolná, hogy nem más, mint tojás és csirkehús.
|