Kaleido Star
Főmenü
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Frissek

kaleido fan van itt.


 
2010. szeptember 12
(Ayame)
Új Design! :D



Links
 

  

Elite

   

 
Táblaverseny


 

ÓRIÁSI TÁBLAVERSENY!

FŐDÍJ:

1000 G-KREDIT! 

további infó itt!

 
Chat
Név:

Üzenet:
:)) :) :@ :? :(( :o :D ;) 8o 8p 8) 8| :( :'( ;D :$
 
Szavazz!
Ezek a versenyek vannak most: Fanficverseny és Táblaverseny
Milyen verseny legyen még az oldalon? (arra szavazz amelyikre jelentkeznél is!)

Fanart verseny (5 / 16%)
Honlap verseny (8 / 25%)
Design verseny (vagy bármelyik darabja a design-nek, pl. fejléc, welcome tábla...) (1 / 3%)
Hentai verseny XD (12 / 38%)
Extra meglepetés verseny ^^ (5 / 16%)
Más... (írd a Menü-->Szavazókönyv-be!) (1 / 3%)

Szavazatok száma: 32

Létrehozás időpontja:
2009-11-13 15:12:20

Szavazás lezárva:
2010-04-05 15:01:35


Lezárt szavazások
 

 

May receptjei
May receptjei : Pekingi kacsa mandarinlepénnyel!

Pekingi kacsa mandarinlepénnyel!

Misaki&Akame&Kimiko  2009.07.01. 09:35

Na, ez aztán a finom falat!


Hozzávalók:

  • Egy kisebb, egy-másfél kilós kacsa, vagy ha nincs ennyire szükség, akkor kacsamell vagy kacsacomb,
  • Tíz zöldhagyma,
  • Öt-hat darab uborka
  • Két evõkanál méz,
  • Egy kávéskanál só,
  • Különféle mártások: szójamártás, Hoiszin-mártás, mazsolamártás stb.

  • Elõkészítés: a kacsát megtisztítjuk. Ha bontott madarat vásároltunk, arra vigyázzunk, hogy a nyakán a bõr sértetlen legyen. Az autentikus Pekingi kacsa elkészítésénél a legfontosabb mûvelet következik: nagyon éles késsel, a kacsa feje alatt, elöl bevágjuk a nyakat. Utána körülvágjuk a bõrt, majd a vágás mentén a kés hegyét bedugjuk a nyakbõr és a hús közé, félujjnyi mélyen. Határozott mozdulattal körbeforgatjuk a kést, így sikerült elválasztani a bõrt és a húst. A résbe bedugunk egy vékony gumicsövet vagy szalmaszálat, és akár hiszik, akár nem a kacsát felfújjuk, mint egy léggömböt. Annyi levegõt fújunk a bõr alá, amennyit csak tudunk. Végül erõs spárgával elkötjük a nyakat, ezután - ha nem bontott kacsát vettünk - már levághatjuk a fejet, nem lesz rá szükség, csakúgy, mint a lábra sem. A kacsát forrásban levõ vízbe mártogatjuk, jól kimossuk kívül-belül. Ezt követõen félliternyi forró vízbe keverjük a mézet (tetszés szerint egy-két deci cherryt is tehetünk bele), a kacsát alaposan meglocsoljuk ezzel az öntettel, legalább ötször. Mindez, természetesen, nem hókusz-pókusz. A Pekingi kacsa ízösszetételében a legfontosabb, hogy a bõr ropogós aranybarnára süljön. Ezért is választottuk el a hústól, amikor felfújtuk, és ezért locsoljuk cukros vagy mézes vízzel. Ha mindez megtörtént, a kacsát a nyakánál fogva egy éjszakára fölakasztjuk. Okos dolog tálat rakni alája, hogy a lecsöpögõ mézes vízcseppeket fölfogjuk. Másnap a hagymát ujjnyi darabokra vágjuk, az uborkát átlós csíkokra szeljük.
    Fõzés: a sütõt kétszáz Celsius fokon elõmelegítjük, a rácsot középre helyezzük, rárakjuk a kacsát, alája pedig tálat teszünk, amely fölfogja a lecsöpögõ zsírt. Egy órán át sütjük, közben saját zsírjával meglocsolgatjuk.
    A Pekingi kacsához még igen fontos tartozék a mandarinlepény. Ez inkább palacsintának nevezhetõ, bár korántsem olyan, mint amit mi ezen a néven ismerünk.
    Hozzávalói:
  • Harminc dekagramm kukoricaliszt,
  • Negyed liter víz,
  • Két evõkanál olaj
    Elõkészítés: a vizet fölforraljuk, a lisztet tálba rakjuk, és lassan hozzáöntjük a folyadékot. Elõbb fakanállal kevergetjük. Amikor összeállt, öt percig gyúrjuk, majd fél órán át pihenni hagyjuk. A tésztából negyvencentis rudat formálunk, ezt elfelezzük késsel. A két felet négyfelé vágjuk, s a nyolc rudacskát ismét elfelezzük. Összesen tizenhat darab, körülbelül két és fél centis tésztánk van. Ezekbõl kézzel vagy gyúrófával palacsintakarikákat formálunk. Nyolc palacsintának az egyik oldalát megkenjük az olajjal, s a másik nyolcat ráborítjuk az elõbbiek olajozott felére.
    Fõzés: egy zsírozatlan serpenyõt elõmelegítünk, belerakunk egy-egy ilyen összetapasztott lepényt. Amikor hólyagosodni kezd (körülbelül két perc múlva), a másik oldalán is megsütjük. Kivesszük, kesztyûs kézzel az összetapadt lepényeket szétválasztjuk, mindegyiket félbehajtjuk, vizes ruhával letakarjuk, nehogy túlságosan megszáradjanak. (Nem árt az sem, ha tálalás elõtt tíz percig gõzöljük õket, ettõl még puhábbak lesznek.)
    A tálalás és a Pekingi kacsa elfogyasztása külön szertartás. A szakács elõször meghámozza a madarat. A lenyúzott bõrt vékony csíkokra vágja. Utána a húst lebontja, szintén csíkokra vágja. Külön tálon rakja az asztalra a ropogósra sült bõrt, a húst, a lepényt, az uborkát, a hagymát és a mártásokat.
    A vendég maga készíti el az ételét. Kinyit egy félbehajtott palacsintát, rátesz kevéske kacsabõrt, húst, egy-két darab zöldhagymát, uborkát, majd az egészet meglocsolja a mártásokkal. Ezután a palacsintákat a hagyományos módon föltekeri, és a nem hagyományos módon a két végüket betûri, mintha papírba csomagolna. Az étel dugig lakat egy nagyevõ öttagú családot, és a kacsahúsból még jócskán marad is más étel elkészítéséhez.

 

Könyves oldal - Ágica Könyvtára - ahol megnézheted milyen könyveim vannak, miket olvasok, mik a terveim...    *****    Megtörtént Bûnügyekkel foglalkozó oldal - magyar és külföldi esetek.    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    A boroszkányok gyorsan megtanulják... Minden mágia megköveteli a maga árát. De vajon mekkora lehet ez az ár? - FRPG    *****    Alkosd meg a saját karaktered, és irányítsd a sorsát! Vajon képes lenne túlélni egy ilyen titkokkal teli helyen? - FRPG    *****    Mindig tudnod kell, melyik kikötõ felé tartasz. - ROSE HARBOR, a mi városunk - FRPG    *****    Akad mindannyijukban valami közös, valami ide vezette õket, a delaware-i aprócska kikötõvárosba... - FRPG    *****    boroszkány, vérfarkas, alakváltó, démon és angyal... szavak, amik mind jelentenek valamit - csatlakozz közénk - FRPG    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    why do all monsters come out at night - FRPG - Csatlakozz közénk! - Írj, és éld át a kalandokat!    *****    CRIMECASESNIGHT - Igazi Bûntényekkel foglalkozó oldal    *****    Figyelem, figyelem! A második vágányra karácsonyi mese érkezett! Mesés karácsonyt kíván mindenkinek: a Mesetáros    *****    10 éves a Haikyuu!! Ennek alkalmából részletes elemzést olvashatsz az anime elsõ évadáról az Anime Odyssey blogban!    *****    Ismerd meg az F-Zero sorozatot, a Nintendo legdinamikusabb versenyjáték-szériáját! Folyamatosan bõvülõ tartalom.    *****    Advent a Mesetárban! Téli és karácsonyi mesék és színezõk várnak! Nézzetek be hozzánk!    *****    Nagyon pontos és részletes születési horoszkóp, valamint 3 év ajándék elõrejelzés, diplomás asztrológustól. Kattints!!!!    *****    A horoszkóp a lélek tükre,egyszer mindenkinek érdemes belenézni.Keress meg és én segítek értelmezni a csillagok állását!    *****    HAMAROSAN ÚJRA ITT A KARÁCSONY! HA SZERETNÉL KARÁCSONYI HANGULATBA KEVEREDNI, AKKOR KATT IDE: KARACSONY.GPORTAL.HU    *****    Nyakunkon a Karácsony, ajándékozz születési horoszkópot barátaidnak, ismerõseidnek.Nagyon szép ajándék! Várlak, kattints    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!