Ropogós, gyömbéres hering!
Misaki&Akame&Kimiko 2009.07.01. 09:32
Szereted a halat?
Hozzávalók (4 személyre):
- 75 dkg-nyi kis heringek,
- 1 gyömbérgumó (vagy egy kávéskanál õrölt gyömbér),
- 1,5 evõkanál búzaliszt,
- 1 evõkanál só,
- Petrezselyemzöld,
- Olaj a sütéshez.
- Elkészítés: Vágjuk be hosszában a hasuk felõl a halakat. Vágjuk össze a gyömbért. Sózzuk meg és gyömbérrel dörzsöljük be a halakat kívül-belül. Hagyjuk állni három óra hosszat. Forgassuk lisztbe, tegyük félre még 30 percig. Hevítsük fel az olajat, süssük ki benn kettesével a halakat 2-5 perc alatt. Tartsuk melegen tálalásig. Rakjuk újra olajba az összes sült halat és süssük át. Így egészen különlegesen ropogóssá válnak. Tálalása és fogyasztása forrón ajánlott.
|