Tsztaleves!
Misaki&Akame&Kimiko 2009.07.01. 09:30

J tvgyat!
Hozzvalk:
- Egy csirkemell,
- Egy kis fej hagyma kockra vgva,
- Egy csomag snidling, vagy zldhagyma zldje, flaprtva,
- Marknyi zldbors,
- Tz deka gomba, cskokra vgva,
- Egy nagyobb srgarpa, vkony cskokra vgva,
- Egy gykr vkony cskokra vgva,
- Kt kanl kukoricaliszt,
- Kt kanl szjaolaj,
- Fl kanl koriander s nizs,
- Fl csomag petrezselyem,
- Egy adak hosszra meghagyott makarni
- Elõkszts: flszeleteljk, sszevagdaljuk a hozzvalkat, az nizst s a koriandert borsdarlval ledarljuk, vagy simn sszenyomjuk, egy deci vzben kb. tz percig fõzzk, majd leszûrjk.
Fõzs: msfl liter vzben feltesszk fõni a csirkehst, rpt, gykeret, hagymt, snidlinget. Belentjk a szjt, ha mg szksges, szzuk. Amikor a hs flig megfõtt, beletesszk a megvgott petrezselymet, borst, mg ksõbb a makarnit. Ekkor ntjk bele az nizs s koriander illat fûszerlevet is. Amikor csaknem egszen ksz, beletesszk a gombt, hogy ne legyen teljesen puhra fõtt, nmileg ropogs maradjon. A kukoricaliszttel behabarjuk, flforraljuk. Tlals elõtt kivesszk a levesbõl a csirkemellet, lefejtjk a csontrl s cskokra vgjuk, majd visszarakjuk.
|