Tésztaleves!
Misaki&Akame&Kimiko 2009.07.01. 09:30
Jó étvágyat!
Hozzávalók:
- Egy csirkemell,
- Egy kis fej hagyma kockára vágva,
- Egy csomag snidling, vagy zöldhagyma zöldje, fölaprítva,
- Maréknyi zöldborsó,
- Tíz deka gomba, csíkokra vágva,
- Egy nagyobb sárgarépa, vékony csíkokra vágva,
- Egy gyökér vékony csíkokra vágva,
- Két kanál kukoricaliszt,
- Két kanál szójaolaj,
- Fél kanál koriander és ánizs,
- Fél csomag petrezselyem,
- Egy adak hosszúra meghagyott makaróni
- Elõkészítés: fölszeleteljük, összevagdaljuk a hozzávalókat, az ánizst és a koriandert borsdarálóval ledaráljuk, vagy simán összenyomjuk, egy deci vízben kb. tíz percig fõzzük, majd leszûrjük.
Fõzés: másfél liter vízben feltesszük fõni a csirkehúst, répát, gyökeret, hagymát, snidlinget. Beleöntjük a szóját, ha még szükséges, sózzuk. Amikor a hús félig megfõtt, beletesszük a megvágott petrezselymet, borsót, még késõbb a makarónit. Ekkor öntjük bele az ánizs és koriander illatú fûszerlevet is. Amikor csaknem egészen kész, beletesszük a gombát, hogy ne legyen teljesen puhára fõtt, némileg ropogós maradjon. A kukoricaliszttel behabarjuk, fölforraljuk. Tálalás elõtt kivesszük a levesbõl a csirkemellet, lefejtjük a csontról és csíkokra vágjuk, majd visszarakjuk.
|