Cpauszonyleves
Misaki&Ayame&Kimiko 2009.07.01. 09:23

Nah, ilyet nem mindenki tud csinlni!
Hozzvalk:
- Tizent deka elõkezelt cpauszony
- Ngy deci hideg vz
- Egy kanl stõpor
- Kt kanl sherry
- Fl kvskanl s
- Csipetnyi bors
- Kt kanl olaj
- Egy zldhagyma, egszen aprra vgva
- Egy liter csirkehsleves
A tengeri ragadozhal uszonya frissen legfljebb „odahaza, Knban hasznlatos. Eurpba vagy elõkezelt formban, vagy pedig kezeletlenl, de szrtottan rkezik. Ez utbbi mg gy is elg szp darab, teht jobb az elõbbit vsrolni - csaknem minden knai fûszeresnl kaphat Bcsben, Prizsban, Amszterdamban. gy nz ki, kis, huszont deks dobozban, mintha valami fnyes, szõke szõrcsom volna. Termszetesen fõzs elõtt legalbb fl napig ztatni kell, ilyenkor zselszerû lesz.
Elõkszts: a megztatott uszonyt legalbb tzszer kell tmosni hideg vzben, hogy minden idegen rszecskt eltvoltsunk a meglepõen puha hsbl. Ngy deci vizet sszekevernk a stõporral, ebben egy rn t fõzzk a cpauszonyt, majd jra tmossuk, leszûrjk.
Fõzs: a hslevest flforraljuk, beletesszk a cpauszonyt s msfl rn t fõzzk. Hozztesszk a st, borsot s sherryt, jabb fl rt fõzzk. Vgl belekeverjk az olajt s a zldhagymt. Ez a cpauszony alap-leves; szmos vltozata van, csirkehssal, gombval, knai kellet dstva.
UI: Ilyet ne csinljatok... Csak a szemetek falatozzon a receptbl...
Tudttok, hogy egy cpt kifognak azrt, hogy mi emberek megegyk egy pici testrszt, az uszonyt...
Radsul a cpk lnek, amikor megcsonkitsk ket.
Azutn nem altassk el ket, hanem szenvedve visszadobjk ket a vizbe... A ss viz marja a sebeiket, s hamarosan el is pusztulnak a kinoktl... Ha egy cpa mgis kibirn a kinokat, hen pusztul... Vagy rvidesen egy msik cpa falja fel...
UI:By Ayame
|