Manduls tofu!
Misaki&Akame&Kimiko 2009.07.01. 09:20

Krek repett!
Hozzvalk:
- Kt evõkanl zselatinpor
- Kt evõkanl vz
- Fl kvskanlnyi pisztcia-esszencia
- Kt deciliter tej
- Egy doboz ananszkonzerv
A tofu voltakppen zselnek fordthat. Knban sokfle mdon hasznljk, legnpszerûbb a szjabab-tofu, amelyet gyszlvn szmtalan levesben, hsflben hasznlnak fl. Elõksztse ms, mint az Eurpban szoksos, mivel azonban itt egyrszt nem bab-zselrõl, hanem mandula-zselrõl van sz, msrszt pedig mert hasznlhatjuk a zselatint, mi az egyszerûbb megoldst vlasztjuk.
A zselatint kt evõkanlnyi vzben sszekeverjk, t percig llni hagyjuk. Kzben a tejet az esszencival flforraljuk. Ha kiss kihûlt, hozzntjk a zselatint s alaposan sszekeverjk.
Hagyjuk egszen kihûlni, majd szgletes formba tve hûtõszekrnybe tesszk. Halvnyzld, rugalmas zselt kapunk. Az ananszkonzervet flbontjuk, a gymlcst kockra vgjuk, a levbe esetleg tehetnk egy kevs keserûmandula esszencit, hogy erõsebb zt kapjunk. A zselt kzvetlenl tlals elõtt vegyk elõ, vgjuk kockra, tegyk egy-egy desszertes tlba. R az ananszkockkat s a levet. Vigyznunk kell arra, hogy sokig nem marad el: a zsel olvadni kezd, s a desszert zldesfehr kulimssz vltozik.
|