Htkincs puding!
Misaki&Akame&Kimiko 2009.07.01. 09:18

Mr alig vrom hogy megkstolhassam!
Hozzvalk: 25 dkg ragads rizs,
- 4 dkg sertszsr,
- 2 evõkanl cukor,
- 15 dkg szrtott datolya,
- 10 szem cseresznyebefõtt,
- 10 szem szirupban eltett zld di,
- 30 szem mazsola,
- 1 kvskanl õrlt angelikagykr,
- 25 dkg gesztenyepr;
A sziruphoz:
- 3 ppozott evõkanl cukor,
- 3 dl+2 evõkanl vz,
- 1 evõkanl kukoricaliszt.
- Elkszts: Tegyk a rizst lbosba, ntsk le vzzel, forraljuk fel, majd cskkentsk a tzet, s lass tûzn tõzzk 10-15 percig, hogy a rizs magba vegye a nedvessget. Magvazzuk ki a datolyt. Tegyk a rizshez a fele zsrt s 2 evõkanl cukrot. Keverjk jl ssze. Zsrozzunk ki egy 9 dl ûrtartalm tortaformt. Bleljk ki egy rteg rizzsel, majd nyomkodjuk bele a szrtott s a befõtt gymlcsket. Ezutn tegynk bele jabb rizsrteget. Egy rteg gesztenyeprt tesznk erre, a maradk rizst is elhelyezzk rajta. Ujjainkkal egyengessk el. Alumnium flival gondosan befedjk a formt, hogy jl lezrja. Tegyk 1 rra gõzbe. Ksztsk el a szirupot: keverjk el a cukrot 3 dl vzben s forraljuk fel, majd keverjk el a maradk vzben a kukoricalisztet s ntsk a sziruphoz. Besûrûsdsig keverjk. Bortsuk ki a pudingot s ntsk le a sziruppal.
|