Hétkincs puding!
Misaki&Akame&Kimiko 2009.07.01. 09:18
Már alig várom hogy megkóstolhassam!
Hozzávalók: 25 dkg ragadós rizs,
- 4 dkg sertészsír,
- 2 evõkanál cukor,
- 15 dkg szárított datolya,
- 10 szem cseresznyebefõtt,
- 10 szem szirupban eltett zöld dió,
- 30 szem mazsola,
- 1 kávéskanál õrölt angelikagyökér,
- 25 dkg gesztenyepüré;
A sziruphoz:
- 3 púpozott evõkanál cukor,
- 3 dl+2 evõkanál víz,
- 1 evõkanál kukoricaliszt.
- Elkészítés: Tegyük a rizst lábosba, öntsük le vízzel, forraljuk fel, majd csökkentsük a tüzet, és lassú tûzön tõzzük 10-15 percig, hogy a rizs magába vegye a nedvességet. Magvazzuk ki a datolyát. Tegyük a rizshez a fele zsírt és 2 evõkanál cukrot. Keverjük jól össze. Zsírozzunk ki egy 9 dl ûrtartalmú tortaformát. Béleljük ki egy réteg rizzsel, majd nyomkodjuk bele a szárított és a befõtt gyümölcsöket. Ezután tegyünk bele újabb rizsréteget. Egy réteg gesztenyepürét teszünk erre, a maradék rizst is elhelyezzük rajta. Ujjainkkal egyengessük el. Alumínium fóliával gondosan befedjük a formát, hogy jól lezárja. Tegyük 1 órára gõzbe. Készítsük el a szirupot: keverjük el a cukrot 3 dl vízben és forraljuk fel, majd keverjük el a maradék vízben a kukoricalisztet és öntsük a sziruphoz. Besûrûsödésig keverjük. Borítsuk ki a pudingot és öntsük le a sziruppal.
|