Gyermeklom!
Misaki&Akame&Kimiko 2009.07.01. 09:13

De nem csak gyerekeknek...
Hozzvalk:
- 35 dkg liszt,
- 3 tojs,
- 2 dkg lesztõ,
- 75 dkg maltacukor,
- 75 dkg pirtott cukor,
- 1 pohr vz,
- 2 evõkanl szezmmag,
- 10 szem kimagvazott datolya
- Dolgozzuk ssze a lisztet, az lesztõt s a tojst egysges tsztv. Lisztezett deszkn nyjtsuk 15 percig, amg 3-4 mm-es levelet nem kapunk. Vgjuk a tsztt 1 cm szles s 5 cm hossz cskokra. Bõ, forr olajban sssk aranysrgra. Cspgtessk le s tartsuk melegen. Pirtsuk meg a szezmmagokat egy ednyben. Vgjuk aprra a datolyt. A cukrot, a maltacukrot s a vizet kis ednyben melegtve oldjuk fel, tegyk bele a szezmmagot s a datolyt. Elkeverve ntsk a tsztra. Keverjk ssze. Laptsuk 4 cm vastagra. Ha kihûlt, bortsuk ki s vgjuk 3 cm lû kockkra.
Maltacukor helyett mzet is hasznlhatunk. Slttszta-cskok helyett rizsfelfjttal is kszlhet.
|