Gőzölt körte mézben!
Misaki&Akame&Kimiko 2009.07.01. 09:11
Hát, ez a May egy vérbeli szakács!
Hozzávalók:
- Hat körte
- Három evõkanál méz
- Három kanál likõr
- A körtéket meghámozzuk, úgy, hogy a száruk épp maradjon. Lábosba állítjuk, annyi vizet öntünk rájuk, hogy éppen ellepje. Húsz percig forraljuk, a gyümölcsöket kivesszük, alaposan megszórjuk cukorral, további öt percig fõzzük. Ekkor ismét kivesszük õket, tányérra rakva legalább két órán át a hûtõszekrényben tartjuk. A fõzõ lébe belekeverjük a mézet és a likõrt. Legjobb valami jellegzetes ízû gyomorkeserû, ánizslikõr vagy ilyesmi.
Tálaláskor desszertes tálkába teszünk egy-egy körtét. Ráöntünk a lébõl, s ha akarjuk, az egészet fölvert tejszínhabbal díszítjük (bár ennek igazán semmilyen kínai jellege nincs).
|