Diós, datolyás meleg krém!
Misaki&Akame&Kimiko 2009.07.01. 09:09
Hmmm...
Hozzávalók:
- 20 dkg dióbél
- 20 dkg kimagvazott datolya
- 25 dkg kristálycukor
- 5 evõkanál kukoricaliszt
- 1,75 liter víz
- Olaj a sütéshez
- Elkészítés: Áztassuk öt percig forró vízben a diót, és hámozzuk le a barna héját. Áztassuk be a datolyát is. Hevítsük fel az olajat, tegyük bele pár percre a diót, szedjük ki szûrõkanállal, és szûrõpapíron szárítsuk le. Daráljuk finomra együtt a diót és a datolyát. 1,75 liter vizet forraljunk fel, tegyük bele a cukrot, a datolyát és a diót. Kevergessük, amíg a cukor teljesen fel nem oldódik. 5 evõkanál vízben keverjük el a lisztet, és folyamatosan keverve adjuk az edény tartalmához. Fõzzük közepes sûrûségû krémmé.
|