Bundás csirke May módra!
Misaki&Akame&Kimiko 2009.07.01. 09:04
Hát, úgylátszik May igazán ízletes ételeket tud készíteni...
Hozzávalók (4-6 személyre):
- 75 dkg csirkehús,
- 3 evõkanál szójamártás,
- 1 evõkanál rizspálinka,
- fél kávéskanál feketebors,
- 4 újhagyma,
- 1 tojás,
- 5 evõkanál kukoricaliszt,
- 2 evõkanál búzaliszt,
- olaj a sütéshez
- Elkészítés: Szeleteljük vékony karikákra az újhagymát. Vágjuk 2,5 cm élû kockákra a húst. Verjük fel egy csészében a tojást. Keverjük össze a szójamártást a pálinkával, a borssal és a hagymával. Merítsük a húskockákat ebbe a mártásba, keverjük jól össze. Hagyjuk benne pácolódni 15 percig. Keverjük össze a tojást a kukorica és a búzaliszttel. Amint egységes masszát kapunk, forgassuk bele a húskockákat. Hevítsünk olajat egy közepes méretû serpenyõben, süssük ki kis adagokban a bundás húskockákat. Ropogós, aranysárga falatokat kapunk. Csöpögtessük le. Tálaljuk forrón, szecsuáni fûszeres szezámmártás kíséretében.
|